Закуски

Помідори фаршировані пшеничною крупою

Помидоры фаршированные пшеничной крупой

Ідеальна гармонія соковитих помідорів, золотистої та ароматної пшеничної крупи, родзинок і спецій додають цьому делікатесу легкості і неймовірної користі.

Час приготування – 45 хвилин
Кількість порцій – 4
Інгредієнти:
  • Крупа пшенична в пакетиках для варки
  • ТМ «Жменька» – 2 пакетики
  • Морква – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Помідори – 8 шт.
  • М’який сир – 250 г
  • Родзинки без кісточок – 100 г
  • Сік 1 лимона
  • Кумин
  • Сіль
  • Мелений чорний перець

Як приготувати помідори фаршировані пшеничною крупою

1. Нагріваємо духовку до 180°С. Крупу Пшеничну в пакетиках для варки ТМ «Жменька» варимо в киплячій підсоленій воді 15-20 хв. Пакетик з готовою крупою відкриваємо, розірвавши його по спеціальній лінії розриву. Викладаємо готову крупу на тарілку. Моркву очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Петрушку вимиваємо і рубаємо.

2. Помідори вимиваємо і обсушуємо. Зрізаємо з помідорів «кришечки». Ложкою акуратно виймаємо м’якоть і дрібно її нарізаємо.

3. Відварену пшеничну крупу змішуємо з морквою, м’якоттю помідорів, сиром, родзинками і 1 стол. ложкою соку лимона. Додаємо рубану петрушку. Солимо, перчимо і приправляємо кумином.

4. Фаршируємо масою, що отримали, помідори, накриваємо їх «кришечками» і викладаємо на змащену жиром форму. Запікаємо в духовці 15 хв. Перед подачею на стіл скроплюємо соком лимона, що залишився

Смачного!