Закуски

Морквяно-рисові кульки

Смачні рисові кульки помаранчевого кольору з «очками» і «посмішкою» приємно здивують ваших домочадців і гостей. Їх можна зробити як пікантно-солонуватими, так і солодкими, але найголовніше – такий перекус буде дійсно корисним, адже в ньому відсутні будь-які барвники…

Інгредієнти:
  • Рис для Суші ТМ «Жменька» (можна замінити Круглозернистим) – 1,5 склянки
  • Морквяний сік – 2 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Декілька маслин – для прикраси
  • Маленький зелений болгарський перець – для прикраси

Як приготувати морквяно-рисові кульки

1. Відварюємо рис для Суші ТМ «Жменька» в суміші морквяного соку і води з додаванням солі до готовності, як зазначено на упаковці. Потім даємо рису охолонути до кімнатної температури.

Порада! Для того, щоб зробити солодкі морквяно-рисові кульки, замість солі додаємо в рис при приготуванні столову ложку цукру

2. Мокрими руками, щоб рис не прилипав до долонь, скачуємо кульки з рису розміром приблизно як м’яч для гольфу. Гарненько здавлюємо кульки, щоб вони не розвалювалися.

3. Маслини нарізаємо маленькими шматочками, щоб створити «очі» і «рот» нашим кулькам. Так само створюємо зелену верхівку наших «гарбузиків» за допомогою шматочків зеленого болгарського перцю.

Порада! А для солодких морквяно-рисових кульок «очі» і «рот» робимо зі шматочків темного шоколаду, «верхівку» – зі шматочків зеленого яблука

Смачного!