Закуски

Мексиканський рол в лаваші

Любителям незвичайних закусок явно сподобається цей рецепт пікантного, ситного і корисного мексиканського ролу в лаваші з рисом, квасолею та яловичиною!

Інгредієнти:
  • Рис Нешліфований ТМ «Жменька» – 1,5 склянки
  • Квасоля в томатному соусі (консервована) – 1 баночка
  • Яловичина – 400 г
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Тертий Пармезан – 1 склянка
  • Петрушка – кілька гілочок
  • Гострий перець чилі – за смаком
  • Морська харчова сіль – за смаком
  • Лаваш

Як приготувати мексиканський рол в лаваші

1. Яловичину промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Цибулину і зубчики часнику очищаємо від шкірки і подрібнюємо. Томати бланшируємо, м’якоть нарізаємо шматочками. Розігріваємо духовку до 180 С.

2. У казанку, який можна буде відправити в духовку, розігріваємо оливкову олію до появи приємного аромату і обсмажуємо в ній цибулю до прозорості. Потім додаємо шматочки яловичини і на великому вогні прожарюємо протягом декількох хвилин, щоб утворилася рум’яна скоринка.

3. Тепер додаємо в сковороду промитий нешліфований рис ТМ «Жменька», подрібнені помідори, квасолю і часник. Солимо і перчимо до смаку, перемішуємо і заливаємо 2,5 склянками води. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і відправляємо в духовку на 40-50 хвилин.

Порада! Якщо у вас немає спеціального казанка, можна обсмажити суміш спочатку в сковороді, потім перекласти у форму для випічки, накрити фольгою і відправити в духовку.

4. Відкриваємо кришку казанка та перевіряємо наявність зайвої рідини: якщо вона є, тоді відправляємо казанок без кришки назад в духовку на 5-10 хвилин.

5. Розкладаємо лаваш і укладаємо на нього рисово-м’ясну начинку, посипаємо зверху тертим сиром і рубаною петрушкою, звертаємо ролом і подаємо до столу.

Смачного!

Назад до списку