Закуски

М’ясний рулет з кус-кусом

Мясной рулет с кус-кусом

М’ясний рулет з кус-кусом – оригінальна страва на новий рік, різдво або день народження! Шукайте натхнення в цій незвичайній закусці!

Час приготування – 70 хвилин
Ингредиенты:
  • Лопаткова частина ягнятини або телятини – 900 г
  • КУС-КУС ТМ “Жменька” – 1/4 склянки
  • Середня цибулина (кубиками) – 1 шт.
  • Імбир (дрібно рублений) – 2 ч.л.
  • Часник (дрібно рублений) – 3 зубчики
  • Тмин порошком –  2 ч.л.
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Насіння фенхеля – 1 ст.л
  • Насіння коріандру – 1 ст.л.
  • Свіжа м’ята – 1 склянка
  • Петрушка – 1/4 склянки
  • Кедрові горіхи (підсмажені) – 1/2 склянки
  • Цукор – 1 ч.л
  • Сіль – 1 ч.л.

Як приготувати м’ясний рулет з кус-кусом

Мясной рулет с кус-кусом 1. КУС-КУС ТМ “Жменька” заливаємо окропом у пропорції 1:1, накриваємо кришкою й даємо настоятися 5 хвилин. Обсмажуємо цибулю на 1 ст.л. олії до прозорості і м’якості. Додаємо імбир і часник, обсмажуємо до появи аромату. Додаємо всі спеції і трави. Смажимо кілька хвилин. Приправляємо цукром і сіллю. Всі інгредієнти перекладаємо в миску, додаємо готовий кус-кус і кедрові горішки, ретельно перемішуємо.
Мясной рулет с кус-кусом 2. Розігріваємо духовку до 190°C. З м’яса ягняти зрізаємо зайвий жир, жили, плівки і розгортаємо. Начинку з кус-куса рівномірно розподіляємо по м’ясу.
Мясной рулет с кус-кусом 3. Скручуємо м’ясо в рулет і фіксуємо еластичною кулінарною сіткою (або нитками, зубочистками).
Мясной рулет с кус-кусом 4. Перекладаємо м’ясний рулет на деко для випічки. Поливаємо оливковою олією. Випікаємо, в попередньо розігрітій духовці, близько 50 хвилин (приблизно 25 хвилин на 450 г м’яса).
Мясной рулет с кус-кусом

5. Виймаємо з духовки, накриваємо кришкою й даємо йому трохи охолонути.

Смачного!