Закуски

Хачапурі

Хачапурі – це смачний перекус, який завдяки використанню жорнового цілозерного борошна можна зробити і неймовірно корисним! Про те, як приготувати хачапурі у себе вдома, читайте далі …

Інгредієнти:
Для тіста:

  • Борошно жорнове цілозерне Пшеничне ТМ «Жменька» – 2 склянки
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Йогурт (несолодкий) – 200 г
  • Жовток – 1 шт.
  • Для начинки:
  • Сир сулугуні – 200 г
  • Сир фета – 150 г
  • Сир домашній – 100 г
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати хачапурі

1. Змішуємо всі сухі інгредієнти. До них додаємо йогурт і замішуємо тісто.

2. Натираємо сир на тертці і перемішуємо з домашнім сиром.

3. Тісто розгортаємо на столі, присипаному жорновим цілозерним борошном ТМ “Жменька”. Пласту надаємо округлу форму.

4. У середину тіста викладаємо суміш сирів. Надаємо хачапурі форму човники.

5. Змащуємо зверху жовтком для додання золотистої скоринки.

6. Укладаємо хачапурі на розігріту сковороду, закриваємо кришку і обсмажуємо з кожного боку по 3-5 хвилин.

Смачного!