Закуски

Деруни з м’ясом

Деруни – це прекрасний варіант як перекусу, так і повноцінного обіду. Готувати деруни дуже легко, а насолода від такої страви залишиться дуже надовго…

Інгредієнти:
  • М’ясо (задня частина свинини або телятини) – 350 г
  • Картопля – 250 г
  • Борошно жорнове цілозерне Пшеничне Органічне ТМ “Жменька” – 70 г
  • Яєчні жовтки – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 100 г
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія для зажарки
  • Зелень – для прикраси
  • Сметана – по бажанню

Як приготувати деруни з м’ясом

1. Картоплю очищаємо від шкірки і натираємо на середній тертці. Додаємо до неї яєчні жовтки, жорнове цілозерне борошно ТМ “Жменька”, сіль і перець. Все добре перемішуємо.

2. М’ясо і цибулю пропускаємо через м’ясорубку, додаємо трохи солі і перцю. Перемішуємо.

3. На розігрітій сковороді на рослинному маслі смажимо деруни: викладаємо спочатку трохи картопляної маси у формі оладок, зверху викладаємо шар м’яса з цибулею, поверх нього викладаємо ще один шар картопляної суміші. Обсмажуємо деруни з кожного боку до одержання рум’яної скоринки.

4. Коли всі деруни підсмажені, перекладаємо їх на деко і відправляємо в розігріту до 180 С духовку на 15 хвилин, щоб м’ясо точно не було сирим.

5. Перед подачею до столу прикрашаємо деруни зеленню і / або сметаною.

Смачного!