Закуски

Баклажани фаршировані рисом і куркою

Рецепт фаршированих баклажанів вкрай простий і легкий у приготуванні. До того ж, ніякі особливі й дорогі інгредієнти не потрібні…

Інгредієнти:
  • Баклажани – 3 шт.
  • Пропарений рис в пакетиках для варки ТМ «Жменька» – 1 пакетик
  • Курячий фарш – 100 г
  • Помідор – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Розмарин – 1-2 гілочки
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати баклажани фаршировані рисом і куркою

1. Баклажани промиваємо під водою, обсушуємо паперовим рушником і розрізаємо навпіл. З половинок вирізаємо м’якоть, залишаючи стінки-човники товщиною 1 см. Саму м’якоть відкладаємо, вона нам ще знадобиться.

2. Пакетики з пропареним рисом ТМ «Жменька» кидаємо в злегка підсолену киплячу воду і відварюємо на слабкому вогні поки рис не займе весь обсяг пакетика. Потім виделкою піддягаємо пакетик за петлю, даємо стекти зайвій воді, пакетик розриваємо по спеціальній лінії і висипаємо рис в мисочку.

3. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки і подрібнюємо. На сковороді розігріваємо оливкову олію до появи приємного запаху і обсмажуємо на ній спочатку цибулю, потім додаємо моркву. Як тільки овочі трохи підрум’яняться, додаємо в сковороду м’якоть баклажанів і курячий фарш. Готуємо до готовності фаршу.

4. Тепер додаємо в сковороду відварений рис, перемішуємо, солимо і перчимо до смаку. Вимикаємо вогонь під сковородою і начиняємо половинки баклажанів отриманою начинкою.

Порада! За бажанням Ви можете запікати половинки баклажанів окремо, а можете скласти їх одну на одну, відтворюючи «цілий» баклажан.

5. Фаршировані баклажани укладаємо у форму для випічки. Поряд розкладаємо скибочки помідора, подрібнені зубчики часнику і гілочки розмарину. Випікаємо в розігрітій до 180 С духовці 20 хвилин.

Смачного!

Назад до списку