Випічка

Сирне печиво

Ці сирні конвертики знайомі багатьом. Сирне печиво люблять усі, як дорослі, так і діти! Простий рецепт, легкість приготування і корисні інгредієнти подарують Вам неймовірно смачну, і головне – корисну насолоду …

Інгредієнти:
  • Борошно жорнове цілозерне ТМ “Жменька” – 2 склянки
  • Жирний сир – 1 пачка
  • Вершкове масло – 200 г
  • Цукор – 1 склянка
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Ванільний цукор – 10 г

Як приготувати сирне печиво

1. Вмикаємо духовку на 180 градусів. Поки будемо замішувати сирне печиво-конвертики, духовка прогріється.

2. Масло розм’якшуємо при кімнатній температурі. Викладаємо його і весь сир в ємність для замішування тіста.

3. Перемішуємо все до отримання однорідної маси, потім додаємо ванільний цукор.

4. Змішуємо жорнове цілозерне борошно ТМ “Жменька” з розпушувачем, додаємо їх в масляно-сирну суміш і добренько все перемішуємо. Борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше – все залежить від жирності сиру.

5. Замішуємо тісто. Воно має вийти досить крутим, еластичним, майже не прилипаючим до рук. Але не варто робити тісто занадто крутим так як печиво може погано піднятися.

6. Від тіста відриваємо невеликий шматочок і скачуємо його в шарик. Від величини кружечків буде залежати розмір майбутніх конвертиків.

7. Шарик приплюскуємо так, щоб вийшов диск.

8. В тарілочку висипаємо цукор і мокаємо в нього диск з тіста одною стороною.

9. Згинаємо диск навпіл так, щоб цукрова сторона опинилася всередині.

10. Знов занурюємо печиво в цукор одною стороною.

11. Точно та само згинаємо його цукровою стороною всередину.

12. І знов занурюємо печиво в цукор.

13. Деко застилаємо пергаментним папером, на яке викладаємо печиво цукровою стороною наверх.

14. Випікаємо в розігрітій духовці 20-25 хвилин при 180 С.

Смачного!

Назад до списку