Салати

Весняний салат з гречкою

Легкий, весняний, фруктово-овочевий салат – це те, що потрібно для підняття настрою ранньою весною. Плюс вітамінний розряд інгредієнтів допоможе впоратися з сезонним авітамінозом!

Інгредієнти:
  • Несмажена гречана крупа ТМ «Жменька» – 1,5 склянки
  • Селера – 1 стебло
  • Топінамбур – 1 шт.
  • М’який сир – 75 г
  • Горіхи (волоські, фундук) подрібнені – 0,5 склянки
  • Курага – 0,5 склянки
  • Чорнослив – 0,5 склянки
  • Сушені ягоди (журавлина) – 0,5 склянки
  • Петрушка (рубана) – 0,5 склянки
  • М’ята (рубана) – 0,25 склянки
  • Лимонний сік та/або винний оцет – 2 ст.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати весняний салат з гречкою

1. Пропарений рис в пакетиках для варки відварюємо згідно інструкції на упаковці. Потім виймаємо пакетики з води, підчепивши їх за петлю, і розриваємо за спеціальною лінією, пересипаємо рис в тарілку, розпушуємо його виделкою і залишаємо остигати.

2. Перці очищаємо від насіннєвої коробочки і подрібнюємо м’якоть. Помідори теж нарізаємо. Зелень дрібно рубаємо. Оливки нарізаємо на половинки або четвертинки.

3. У мисочці змішуємо оливкову олію, лимонний сік, сіль і перець. Перемішуємо отриману заправку.

4. У салатнику змішуємо відварений рис, тунець, овочі та зелень. Поливаємо заправкою і перемішуємо до однорідності.

Смачного!