Салати

Теплий салат з баклажанами

Теплий салат з баклажанами і перловкою можна подавати в ролі гарніру до м’ясних страв, а можна подати як самостійну основну страву.

Інгредієнти:
  • Баклажани – 2 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Перлова крупа ТМ «Жменька» – 1 склянка
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Рослинна олія – 3 ст.л.
  • Натуральний йогурт – 2 ст.л.
  • Порошок каррі – 1 ч.л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Кінза – для прикраси

Як приготувати теплий салат з баклажанами

1. Перлову крупу ТМ «Жменька» попередньо замочуємо на ніч. Перед приготуванням її промиваємо і відварюємо згідно інструкції на упаковці.

2. Баклажани очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Моркву і цибулину очищаємо від шкірки і подрібнюємо.

3. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ній овочі близько 10 хвилин.

4. До овочів додаємо спеції, відварну перловку і нарізані часточками помідори, перемішуємо і прогріваємо ще хвилину на сковороді. Вимикаємо вогонь.

5. Теплий салат перекладаємо в салатник. Приправляємо натуральним йогуртом і перемішуємо, зверху прикрашаємо рубаною кінзою.

Смачного!