Салати

Салат з сьомгою і кускусом

Кускус – це не просто крупа, це ціла культура, яка передає східні ноти таїнства та чудового смаку. Кускус хороший у всьому: і в супах, і як гарнір, і в салатах і навіть десертах. Пориньте у світ блаженства смаків з дивним салатом із сьомги або лосося і кускусу!

Час приготування: 30 хвилин

Порцій: 3-4

Інгредієнти:
  • 1 стейк свіжої сьомги або лосося (300-400 г)
  • 1 качан салату Айсберг
  • 10-15 томатів чері або 3 томату середнього розміру
  • 1 середній огірок
  • 2 скибочки лимона
  • 1 пакетик кускусу ТМ «Жменька»
  • 10-15 зелених оливок
  • 100 г м’якого сиру
  • 2-3 ст.л. грецького йогурту
  • сіль за смаком

Як приготувати салат з сьомгою і кускусом

1. Обсмажити сьомгу на середньому вогні з обох сторін по 5-7 хвилин і посолити. Вимити й обсушити листя салату та овочі. Розрізати чері на половинки або четвертинки, огірок нарізати напівкруглими дольками, скибочки лимона – невеликими шматочками, оливки – навпіл.

 2. Для заправки змішати м’який сир з йогуртом і додати сіль за смаком. Якщо використовуєте не пастоподібний сир, то варто збільшити кількість йогурту вдвічі (або більше) і пробити сир з йогуртом в чаші блендера до однорідності.

3. Пакетик кускуса ТМ «Жменька» покласти в киплячу підсолену воду і варити 3 хвилини. Пакетик акуратно дістати, підчепивши виделкою за спеціальну петлю і розірвати пакетик по лінії розриву, тримаючи за спеціальний «холодний» кут.

4. Викласти листя салату на тарілку, додати черрі, огірок, оливки і шматочок лимона. Посолити. Викласти відварений відстав кускус, сьомгу і сирну заправку.

Салат з сьомгою і кускусом готовий!

Смачного!