Салати

Салат з рисом і сиром фета

Салат с рисом и сыром фета

Середземноморська кухня різноманітна і дуже корисна, вона славиться тим, що багато страв, у тому числі і салати, готуються з овочів і фруктів, зелені. Приготуйте середземноморський салат з довгозернистим рисом і сиром фета до святкового або повсякденного столу.

Час приготування – 25-30 хвилин
Інгредієнти:
  • Рис довгозернистий в пакетиках для варки ТМ “Жменька” – 1 пакетик
  • Маслини – 20 штук
  • Помідори черрі – 50 г
  • Сир фета – 125 г
  • Листя рукколи – 50 г
  • Наперед приготовлений горох нут (можна замінити іншим горохом або чечевицею)  – 50 г
  • Натуральний йогурт
  • Оливкова олія

Як приготувати салат з рисом і сиром фета

1. Щоб приготувати рис довгозернистий в пакетике для варки ТМ “Жменька” наливаємо в каструлю 1 літр води. У киплячу воду опускаємо пакетик з рисом. Варимо 15-20 хвилин до готовності. Витягаємо пакетик, підчепивши його виделкою. Даємо воді стекти. Відкриваємо пакетик, розірвавши його по спеціальній лінії.

2. У сковороді на оливковій олії і на повільному вогні обсмажуємо половинки маслин з нарізаними помідорами.

3. Потім додаємо листя рукколи і коли вони розм’якнуть – нарізаний кубиками сир фета. Додаємо нут, йогурт, рис і перемішуємо поки вони добре не прогріються – близько 3 хвилин.

4. Подаємо в гарячому вигляді з підсмаженим хлібом і окропивши йогуртом.

Смачного!