Салати

Салат з пшеничною крупою, гранатом і фісташками

Незвичайне поєднання інгредієнтів робить салат з пшеничною крупою, гранатом і фісташками неординарним і цікавим…

Інгредієнти:
  • Крупа пшенична в пакетиках для варки ТМ «Жменька» – 2 пакетика
  • Гранат – 1 шт.
  • Чорнослив – 70 г
  • Фісташки – 70 г
  • Петрушка – гілочка
  • М’ята – гілочка
  • Лимон – 1 шт.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Духмяний білий перець – за смаком
  • Сіль – за смаком

Як приготувати салат з пшеничною крупою, гранатом і фісташками

1. Пшеничну крупу в пакетиках для варки відварюємо згідно інструкції на упаковці. Як тільки каша займе весь обсяг пакетиків, виймаємо їх з води і розриваємо по спеціальній лінії. Кашу пересипаємо в салатник, розпушуємо виделкою і охолоджуємо до кімнатної температури.

2. Чорнослив заливаємо окропом і даємо йому 10-15 хвилин настоятися щоб набрякнути. Потім обсушуємо його від зайвої вологи і нарізаємо невеликими шматочками.

3. Гранат розрізаємо і виймаємо зерна. Петрушку і м’яту дрібно рубаємо. Фісташки очищаємо від шкаралупи.

4. У мисочку видавлюємо сік лимона і змішуємо його з медом. Додаємо сіль, перець і оливкове масло, перемішуємо до однорідності.

5. Коли пшенична каша повністю охолола, додаємо до неї подрібнений чорнослив, зерна гранату, фісташки і подрібнену зелень. Зверху поливаємо приготовленою заправкою і перемішуємо.

Смачного!