Це понад корисний салатик, справжній заряд вітамінів, енергії та відмінного настрою! Гречка є однією з найбільш корисних круп, про користь овочів і говорити не варто, а ніжні оливки додадуть весняні середземноморські нотки…
Інгредієнти: |
|
Як приготувати cалат з гречкою, овочами та оливками
1. Пакетик з гречкою ТМ «Жменька» відправляємо в киплячу підсолену воду і варимо поки крупа не займе весь його обсяг (близько 15 хвилин). Потім виделкою піддягаємо пакетик за петлю, даємо стекти зайвій воді і розриваємо його за спеціальною лінією. Гречку пересипаємо в салатник і даємо їй охолонути.
2. Перець і огірок промиваємо під проточною водою та обсушуємо паперовим рушником. Огірок дрібно нарізаємо, у перця видаляємо серцевину і хвостик, м’якоть подрібнюємо.
3. Червону цибулину очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо. Суцвіття броколі також подрібнюємо. З лимона вичавлюємо сік. Оливки нарізаємо на половинки.
4. Волоські горіхи подрібнюємо в кавомолці до стану великої крихти.
5. В остиглу гречку додаємо всі подрібнені інгредієнти і рубану зелень, трохи солимо і перчимо, заправляємо лимонним соком, винним оцтом та оливковою олією. Гарненько перемішуємо і подаємо до столу.
Смачного!