Салати

Салат з гречкою, овочами та оливками

Це понад корисний салатик, справжній заряд вітамінів, енергії та відмінного настрою! Гречка є однією з найбільш корисних круп, про користь овочів і говорити не варто, а ніжні оливки додадуть весняні середземноморські нотки…

Інгредієнти:
  • Гречана крупа в пакетиках для варки ТМ «Жменька» – 1 пакетик
  • Свіжий огірок – 1 великий або 2 середніх
  • Жовтий болгарський перець – 1 шт.
  • Оливки – 10-15 шт.
  • Червона цибуля – 1 головка
  • Брокколі – 5 суцвіть
  • Волоські горіхи (очищені) – 50 г
  • Лимон – 1 шт.
  • Винний оцет – 2 ч..л.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Кріп – кілька гілочок
  • М’ята – кілька гілочок
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати cалат з гречкою, овочами та оливками

1. Пакетик з гречкою ТМ «Жменька» відправляємо в киплячу підсолену воду і варимо поки крупа не займе весь його обсяг (близько 15 хвилин). Потім виделкою піддягаємо пакетик за петлю, даємо стекти зайвій воді і розриваємо його за спеціальною лінією. Гречку пересипаємо в салатник і даємо їй охолонути.

2. Перець і огірок промиваємо під проточною водою та обсушуємо паперовим рушником. Огірок дрібно нарізаємо, у перця видаляємо серцевину і хвостик, м’якоть подрібнюємо.

3. Червону цибулину очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо. Суцвіття броколі також подрібнюємо. З лимона вичавлюємо сік. Оливки нарізаємо на половинки.

4. Волоські горіхи подрібнюємо в кавомолці до стану великої крихти.

5. В остиглу гречку додаємо всі подрібнені інгредієнти і рубану зелень, трохи солимо і перчимо, заправляємо лимонним соком, винним оцтом та оливковою олією. Гарненько перемішуємо і подаємо до столу.

Смачного!