Салати

Салат з диким і пропареним рисом

Салат с диким и пропаренным рисом

Хочеться здивувати рідних і близьких незвичайною, смачною і дуже корисною стравою? У такому випадку салат з диким і пропареним рисом, журавлиною, зеленим горошком і волоськими горіхами прийдеться вам до смаку.

Час приготування – 55-60 хвилин
Інгредієнти:
  • Суміш рису Дикий+Пропарений – 2 склянки
  • Овочевий бульйон – 4 склянки
  • Стебла селери, нарізані – 4 шт
  • Зелена цибуля, нарізана – 4 шт
  • Заморожений горошок (розморозити) – 1 склянка
  • Волоські горіхи – 1/2 склянки
  • Сушена журавлина – 1/2 склянки
  • Сушений інжир – 1/2 склянки
  • Сіль і перець
  • Оливкова олія – 1/4 склянки
  • Червоний винний оцет – 2 ст.л
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Темна кунжутна олія –  2 ст.л.

Як приготувати салат з диким і пропареним рисом

1. У середню каструлю вливаємо овочевий бульйон, додаємо суміш рису дикий з пропареним ТМ “Жменька”, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою. Варимо приблизно 40 – 45 хвилин до готовності рису. Знімаємо готову рисову суміш з вогню і ставимо в прохолодне місце охолонути.

2. Неглибоку сковороду ставимо на середній вогонь. Додаємо волоські горіхи. Готуємо їх, часто помішуючи, щоб вони стали злегка підсмаженими. Видаляємо волоські горіхи зі сковороди і охолоджуємо їх.

3. Збиваємо разом оливкову олію, червоний винний оцет, цукор і кунжут.

4. У великій мисці акуратно змішуємо охолоджену суміш відвареного дикого і пропареного рису, нарізану селеру, зелену цибулю, горох, сушену журавлину, кедрові горіхи, інжир і приправляємо соусом. Додайте сіль і перець за смаком.

Смачного!