Салати

Салат з дикого рису

Салат з дикого рису

Дикий рис – це не зовсім рис в традиційному розумінні цього слова. Дикий рис – це довгі тонкі зерна рослини Цицинія Аквантіка родом з Північної Америки. Не тільки вид, а і смак дикого рису відрізняється від звичного рису. І найкраще оцінити його екзотичний характер – скуштувати незвичайний і приголомшливо смачний салат з дикого рису…

Інгредієнти:
  • Дикий рис ТМ «Жменька» – 1,5 склянки
  • Звичайна стручкова квасоля – 200 г
  • Жовта стручкова квасоля – 200 г
  • Фіолетова цибуля – половинка
  • Часник – 2 зубчики
  • Лимон – 1 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Кунжутна олія – кілька крапель

Як приготувати салат з дикого рису

1. Дикий рис ТМ «Жменька» заливаємо холодною водою і залишаємо на 30-40 хвилин настоятися. Потім воду зливаємо, а сам рис промиваємо.

2. Зерна дикого рису перекладаємо в каструльку. Заливаємо 3 склянками води, доводимо до кипіння, трохи солимо і відварюємо до готовності близько 40 хвилин.

3. Жовту і зелену квасолю відварюємо у воді близько 5 хвилин або готуємо в пароварці.

4. Часник подрібнюємо і продавлюємо за допомогою часникодавки в мисочку. З лимона знімаємо цедру і подрібнюємо. У мисочку з продавленим часником додаємо цедру, лимонний сік з половинки фрукта, оливкову олію і кілька крапель кунжутної (для аромату).

5. Фіолетову цибулю подрібнюємо і висипаємо в салатник. Туди ж додаємо дикий рис, квасолю і заправку. Перемішуємо і подаємо до столу.

Смачного!