Дикий рис – це не зовсім рис в традиційному розумінні цього слова. Дикий рис – це довгі тонкі зерна рослини Цицинія Аквантіка родом з Північної Америки. Не тільки вид, а і смак дикого рису відрізняється від звичного рису. І найкраще оцінити його екзотичний характер – скуштувати незвичайний і приголомшливо смачний салат з дикого рису…
Інгредієнти: |
|
Як приготувати салат з дикого рису
1. Дикий рис ТМ «Жменька» заливаємо холодною водою і залишаємо на 30-40 хвилин настоятися. Потім воду зливаємо, а сам рис промиваємо.
2. Зерна дикого рису перекладаємо в каструльку. Заливаємо 3 склянками води, доводимо до кипіння, трохи солимо і відварюємо до готовності близько 40 хвилин.
3. Жовту і зелену квасолю відварюємо у воді близько 5 хвилин або готуємо в пароварці.
4. Часник подрібнюємо і продавлюємо за допомогою часникодавки в мисочку. З лимона знімаємо цедру і подрібнюємо. У мисочку з продавленим часником додаємо цедру, лимонний сік з половинки фрукта, оливкову олію і кілька крапель кунжутної (для аромату).
5. Фіолетову цибулю подрібнюємо і висипаємо в салатник. Туди ж додаємо дикий рис, квасолю і заправку. Перемішуємо і подаємо до столу.
Смачного!