Салати

Рисовий салат з овочами

Напрочуд простий рисовий салат з овочами, який можна подавати як гарнір до м’ясних і рибних страв!

Інгредієнти:
На 4 порції:
  • Рис Довгозернистий в пакетиках для варки ТМ «Жменька» – 2 пакетика
  • Зелений горошок (свіжий або морожений) – 175 г
  • Зелений болгарський перець – 1 шт.
  • Жовтий болгарський перець – 1 шт.
  • Червоний болгарський перець – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Селера – 1 стебло
  • Петрушка – 1 пучок
  • Зелена цибуля – декілька пагінців
  • М’ята – 1 гілочка
Для соусу:
  • Рослинна олія (краще оливкова) – 3 ст.л.
  • Лимонний сік або винний оцет – 1 ст.л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Мед – 1 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати рисовий салат з овочами

1. Довгозернистий рис ТМ «Жменька» відварюємо до готовності, як зазначено на упаковці. Потім виймаємо пакетики з гарячої води, підчепивши виделкою за петлю, даємо стекти зайвій воді і розриваємо сам пакетик по спеціальній лінії, рис пересипаємо в широку тарілку, розпушуємо його виделкою і даємо охолонути до кімнатної температури.

2. Окремо відварюємо зелений горошок і моркву.

3. Болгарські перці очищаємо від насіннєвої коробочки, м’якоть нарізаємо невеликими кубиками. Відварену моркву теж подрібнюємо. Всю зелень дрібно рубаємо.

4. Часник пропускаємо через прес. Потім готуємо соус: змішуємо всі необхідні інгредієнти і перемішуємо до однорідності.

5. Остиглий рис, нарізані овочі, відварений горошок і рубану зелень змішуємо в мисці або салатнику і поливаємо заправкою. Перемішуємо і подаємо до столу.

Смачного!