Поради щодо приготування

Який вибрати рис для різотто?

Какой выбрать рис для ризотто?

Назва страви різотто з італійської перекладається як “рисік”. Секрет її популярності в нескінченній безлічі варіантів приготування. Незмінним і непорушним залишається лише головне правило: рис для різотто повинен бути м’яким ззовні і твердим всередині, а цього можна досягти, використовуючи правильний сорт – Арборіо…

Ті, кому довелося побувати в Італії і спробувати там справжнє італійське різотто, неодмінно захочуть пригостити цією стравою своїх близьких. Ми розкриємо вам секрети приготування справжнього різотто по-італійськи.

Рис для різотто

Для приготування різотто дуже важливо вибрати правильний сорт рису. Найкраще підходить італійський сорт рису: при варінні він виділяє достатню кількість крохмалю, і рисова маса виходить потрібної консистенції – м’якою, розваристою і клейкою. При цьому усередині зерно залишається твердим.
В Італії кращими сортами рису вважаються Арборіо, Віалоне і Карнаролі. Їх вирощують в долині річки По.
Доступним для українців рисом є рис Арборіо. Кращі його представники представлені на полицях вітчизняних магазинів під ТМ «Жменька».

Порада з приготування рису Арборіо

Перед варінням рис Арборіо не миють, щоб не вимивати з нього крохмаль. Та інша важлива умова: м’ясний або овочевий бульйон, який порціями додають в рис при варінні, повинен бути гарячим. Якщо бульйон буде охолодженим, різотто втратить свою ніжну консистенцію. Варять різотто 20 хв на повільному вогні, безперервно помішуючи.

Простий рецепт приготування різотто

 

 

 

 

 

 

1. В 1 стол. ложці вершкового масла спасерувати цибулю. Щоб було більше соку, додайте щіпку солі.

 

 

 

 

 

 

2. Додати 300 г рису Арборіо ТМ «Жменька» і, помішуючи, гасити його 3 хв. Влити 150 мл вина і дати йому википіти.

 

 

 

 

 

 

3. Поступово додати 1 л гарячого бульйону по мірі того, як рис буде його вбирати. Постійно помішувати.

 

 

 

 

 

 

4. Пакетик шафранових тичинок розвести гарячим бульйоном і змішати з готовим (через 20 хвилин) рисом.

 

 

 

 

 

 

5. На завершення змішати готовий рис Арборіо з 40 г тертого сиру і 1 стол. ложкою вершкового масла. Готове різотто можна відразу ж подавати до столу.