Юшка з коропа – найпопулярніший суп з рибою. Причому найсмачніший варіант юшки – це приготувати її у казанку на природі. Але навіть приготовлена на плиті домашня юшка може вийти неймовірно апетитною, якщо приготувати її за нашим рецептом…
Інгредієнти: |
|
Як приготувати юшку з коропа
1. Рибу очищаємо від луски. Відрізаємо плавники і хвіст. Виймаємо потрухи і зябра. Рибу промиваємо, заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння і варимо рибний бульйон хвилин 40.
2. Поки вариться рибний бульйон, очищаємо овочі від лушпиння і нарізаємо їх: картоплю великими кубиками, цибулю і моркву кільцями. Крупу Пшоно ТМ “Жменька” замочуємо на 20 хвилин у холодній воді, потім промиваємо.
3. Коли рибний бульйон готовий, витягаємо з нього рибу і охолоджуємо її. Сам бульйон проціджуємо і знову доводимо до кипіння. Додаємо в нього ріпчасту цибулю, пшоно, лавровий лист і перець. Варимо 10-15 хвилин.
4. З захололої риби знімаємо м’ясо з кісток. Додаємо в каструлю м’ясо риби, моркву і картоплю. Варимо на слабкому вогні до готовності. Солимо за смаком, накриваємо кришкою і даємо ще кілька хвилин настоятися.
5. Перед подачею до столу тарілки з юшкою прикрашаємо кропом.
Смачного!