Перші страви

Кукурудзяний суп з пшоном

Приготування цього дієтичного, пісного і в той же час поживного супу наповнить весь будинок приємним ароматом вареної кукурудзи і збере сім’ю на кухні ще до того, як суп буде розлитий по тарілках…

Інгредієнти:
  • Свіжа кукурудза – 2 качана
  • Крупа пшоно ТМ «Жменька» – 50 г
  • Картопля – 1 шт.
  • Шпинат – 100 г
  • Часник – 4 зубчики
  • Гострий перець – 1 шт.
  • Мелений коріандр – 0,5 ч.л.
  • Мелена паприка – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ст.л.
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Вода – 1,5 л

Як приготувати кукурудзяний суп з пшоном

1. Пшоно ТМ «Жменька» промиваємо і заливаємо холодною водою. Кукурудзяні качани обполіскуємо і зрізаємо з них зерна.

2. У каструлі доводимо до кипіння воду, опускаємо в неї качани без зерен і проварюємо 20 хвилин на слабкому вогні.

3. Гострий перець очищаємо від насіння, подрібнюємо і обсмажуємо на рослинному маслі близько 5 хвилин. Потім сам перець викидаємо, а на отриманому ароматному пікантному маслі обсмажуємо подрібнений часник з паприкою і коріандром 2-3 хвилини. Потім додаємо зерна кукурудзи, перемішуємо суміш і обсмажуємо ще 5 хвилин.

4. Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Кукурудзяні качани виймаємо з каструлі і відкладаємо, вони нам більше не знадобляться. У каструлю додаємо пшоно і нарізану картоплю, варимо 15-20 хвилин.

5. Тепер додаємо в суп зажарку із часнику з кукурудзяними зернами, варимо ще 10 хвилин.

Порада! При бажанні можна половину супу перелити в чашу блендера і пюрувати, потім повернути назад в каструлю – це створить більш ніжну кремову структуру нашого супу.

6. Шпинат промиваємо, подрібнюємо і додаємо в каструлю. Солимо суп до смаку, проварюємо ще 3-5 хвилин і вимикаємо вогонь.

Смачного!

Назад до списку