Перші страви

Грибний розсольник

В цьому варіанті розсольнику яловичина й огірки замінюються маринованими лісовими грибами. Що вийде в результаті такого експерименту – спробуйте самі…

Інгредієнти:
  • Мариновані гриби – 200 г
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Перлова крупа ТМ «Жменька» – 0,5 склянки
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Зелень петрушки – за смаком
  • Сіль – за смаком

Як приготувати грибний розсольник

1. Овочі гарненько промиваємо під проточною водою і очищаємо від шкірки. Картоплю нарізаємо невеликими кубиками, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння, варимо на слабкому вогні до готовності.

2. В окремій каструлі доводимо до кипіння 1 склянку води. Перлову крупу ТМ «Жменька» промиваємо і всипаємо в каструлю з киплячою водою, додаємо трохи солі. Варимо до готовності, потім перловку перекладаємо в каструлю з картоплею.

3. Цибулю подрібнюємо. Моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо їх на рослинному маслі до рум’яності і додаємо в суп.

4. Тепер додаємо в розсольник промиті лісові гриби, лавровий лист. При необхідності додаємо харчову сіль. Доводимо грибний розсольник до кипіння, вимикаємо вогонь. Перед подачею до столу тарілки з супом прикрашаємо зеленню петрушки.

Смачного!