Перші страви

Гороховий суп з копченостями

Гороховий суп у різних варіаціях є національною стравою Великобританії, Німеччини, Нідерландів, Швеції, Фінляндії, Росії та України. Однак найсмачніший варіант горохового супу в кухнях всіх цих країн виходить з додаванням в нього копченостей. Про те, як приготувати гороховий суп з копченостями, читайте далі…

Інгредієнти:
  • Копчені свинячі реберця – 200 г
  • Горох Колотий ТМ “Жменька” – 1 склянка
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Рослинна олія – 1 ст.л.
  • Лавровий листок
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень – для прикраси
  • Сухарики з білого хлібу – за бажанням

Як приготувати гороховий суп з копченостями

1. Колотий горох ТМ “Жменька” заливаємо холодною водою і залишаємо настоюватися на 1 годину. За цей час овочі очищаємо від лушпиння і крупно нарізаємо.

2. Свинячі копчені реберця заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння і проварюємо на слабкому вогні 30-40 хвилин.

3. У бульйон засипаємо колотий горох і варимо хвилин 20. За цей час цибулю і моркву підсмажуємо на сковороді на рослинному маслі.

4. У суп додаємо картоплю і варимо хвилин 15.

Порада! Якщо Ви хочете, щоб горох був розвареним, потрібно його “​​налякати” – в киплячий суп влити склянку холодної води. При цьому горох моментально “вибухне” і буде по консистенції нагадувати пюре

5. Потім додаємо в суп зажарку, чорний мелений перець, лавровий лист і сіль. Проварюємо ще 5 хвилин, після чого вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо супу настоятися хвилин 10-15.

Порада! У гороховий суп з копченостями солі потрібно додавати менше, ніж у будь-який інший, тому що копченості і так виділяють сіль

6. Перед подачею до столу тарілки з супом прикрашаємо зеленню і сухариками.

Смачного!