Перші страви

Гороховий крем-суп

Гороховий крем-суп – це смачна поживна перша страва з неймовірно ніжною, кремовою консистенцією. А приготувати його зовсім не складно, до того ж даний рецепт оснащений покроковими фото!

Інгредієнти:
  • Горох колотий ТМ «Жменька» – 1 склянка
  • Вершки 33% жирності – 0,5 склянки
  • Свинячі реберця (копчені) – 200 г
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком

Для подачі:

  • Обсмажений бекон (подрібнений) – 2 смужки
  • Сухарики – 1 склянка
  • Зелень (подрібнена) – пучо

Як приготувати гороховий крем-суп

1. Горох колотий ТМ «Жменька» промиваємо і замочуємо в 1 л холодної води на 2-3 години.

2. Цибулю нарізаємо півкільцями.

3. Моркву нарізаємо тонкими пластинами.

4. Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо пластинами.

5. У сотейнику розігріваємо олію і обсмажуємо в ній овочі, потім додаємо свинячі реберця і продовжуємо обсмажувати 2-3 хвилини.

6. Додаємо в сотейник горох разом з водою, в якій він був замочений. Солимо, перчимо, доводимо до кипіння і проварюємо суп 30-40 хвилин до готовності.

7. Виймаємо з горохового супу реберця.

8. Сам суп пюруємо блендером до отримання однорідної маси.

9. Вершки злегка збиваємо вінчиком і вливаємо в суп. Повторно доводимо його до кипіння і вимикаємо вогонь.

10. Розливаємо гороховий суп-крем по тарілках, подаємо до столу зі зрізаним з реберець м’ясом, обсмаженим беконом, сухариками і зеленню.

Смачного!