Другі страви

Запечений рис з баклажанами, помідорами і моцарелою

Запечений рис з баклажанами, помідорами і моцарелою – це один з варіантів гарної і смачної страви без м’яса. Особлива пікантність забезпечена запіканням цієї страви в духовці.

Інгредієнти:
  • Рис Відбірний ТМ «Жменька» – 200 г
  • Баклажан – 1 великий
  • Помідори – 3 шт.
  • Моцарелла – 120 г
  • Морква – 1 шт.
  • Селера – 1 стебло
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Свіжий орегано (нарізаний) – 2 ст.л.
  • Томатна паста – 1 ч.л.
  • Овочевий бульйон – 1,5-2 склянки
  • Оливкова олія – 4 ст.л.
  • Цедра лимона – 1 ч.л.
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати рисову запіканку з кабачками і помідорами

1. Баклажан миємо й нарізаємо кубиками. Посипаємо сіллю і залишаємо на півгодини в теплому місці, щоб виділилася зайва рідина.

2. Селеру, моркву і помідори також обполіскуємо і нарізаємо кубиками. Часник пропускаємо крізь часникодавку. Моцарелу нарізаємо на невеликі шматочки.

3. У сковороді розігріваємо оливкове масло і обсмажуємо в ньому кубики баклажана (промиті від солі і обсушені паперовим рушником) на великому вогні до рум’яної скоринки. Потім баклажан прибираємо, а в сковороду засипаємо цибулю, моркву і селеру. Також обсмажуємо до рум’яності.

4. Тепер в сковороду додаємо помідори, часник, орегано, цедру і Відбірний рис ТМ «Жменька». Обсмажуємо хвилини 2, потім заливаємо бульйоном, додаємо томатну пасту, сіль і перець. Всю суміш гарненько перемішуємо і тушкуємо під кришкою до готовності рису (приблизно 15 хвилин).

5. Форму для випічки застеляємо пергаментним папером, викладаємо в неї рис з овочами, зверху посипаємо Моцареллою. Випікаємо в розігрітій до 180 С духовці 20 хвилин.

Смачного!