Долма – це ті ж голубці, тільки у виноградному листі, а не капустяному. Варіантів долми існує дуже багато, адже її готують у багатьох кухнях Євразії. Ми ж пропонуємо Вам найапетитніший з них…
Інгредієнти: |
Для соусу:
|
Як приготувати голубці Долма
1. Мариноване виноградне листя ретельно промиваємо, заливаємо окропом і залишаємо на годину. Після цього воду переливаємо в окрему мисочку (вона нам ще знадобиться), а саме листя ще раз промиваємо і обсушуємо паперовим рушником від зайвої вологи.
Порада! Мариноване виноградне листя можна як купити вже готове, так і замаринувати власними руками. Для цього свіже листя потрібно гарненько промити, укласти в скляний посуд, залити розсолом (у розрахунку 1 літр води і 70 г солі на 1 кг листя) і поставити під гніт.
2. Круглозернистий рис ТМ «Жменька» відварюємо до готовності, як вказано на упаковці. Потім охолоджуємо.
3. Цибулю дрібно нарізаємо. Зелень дрібно рубаємо. В мисочці змішуємо баранячий фарш, остиглий рис, подрібнену цибулю і зелень. Додаємо сіль і перець, вимішуємо однорідне тісто.
4. Виноградне листя викладаємо гладкою стороною вниз. По центру кожного листка викладаємо по 1 ст.л. начинки, і звертаємо долму спочатку широкою частиною листка, потім бічними – у формі рулету.
5. Всі рулетики-долму укладаємо на дно товстостінної каструлі в один ряд, зверху поливаємо відкладеним відваром так, щоб рідина ледь покривала голубці. Доводимо до кипіння і тушкуємо під кришкою близько півгодини.
6. Подаємо долму до столу разом з соусом із натурального йогурту і дрібно нарізаного часнику.
Смачного!