Банош – це традиційна Західноукраїнська страва, що являє собою дуже смачну кукурудзяну кашу зі шкварками, бринзою або білими грибами в сметані. Перенесіться на Закарпаття, до гірських річок і покритих лісами високих гір разом з ситним, зігріваючим і дуже корисним баношем…
Інгредієнти: |
|
Як приготувати банош
1. 3/4 сметани розводимо з водою, заливаємо в каструлю і ставимо на великий вогонь. Солимо за смаком.
2. Як тільки сметана починає кипіти, поступово вводимо в неї кукурудзяну крупу ТМ “Жменька”, постійно помішуючи до загустіння.
Порада! Для приготування баноша краще використовувати дерев’яну ложку
3. Робимо самий маленький вогонь, і розтираємо ложкою кукурудзяну крупу по стінках каструлі, поки на поверхні не з’являться крапельки жиру.
4. Готуємо добавки: сало нарізаємо маленькими кубиками і обсмажуємо на сковороді до появи рум’яної скоринки. Бринзу дрібно нарізаємо. Білі гриби обсмажуємо, поки вони не випустять весь сік, потім заливаємо їх залишком сметани і вимикаємо вогонь (щоб сметана не згорнулася).
5. Банош подаємо до столу, ні в якому разі не перемішуючи інгредієнти: викладаємо в тарілку кукурудзяну кашу, зверху викладаємо добавки.
Порада! Добавки до баношу можна подавати і в окремих піалах
Смачного!