Смажений рис – це одна з найпопулярніших страв у китайській кухні. Приготувати його зовсім не складно, в чому Ви можете переконатися самі…
Інгредієнти: |
|
Як приготувати смажений рис з яйцем по-китайськи
1. Довгозернистий рис ТМ «Жменька» відварюємо до готовності, як зазначено на упаковці. Потім охолоджуємо і відправляємо в холодильник мінімум на 2 години.
2. Цукіні нарізаємо дрібними кубиками, моркву – тонкою соломкою, гриби – тонкими пластинами. Стручок чилі і зелену цибулю нарізаємо тонкими кільцями.
3. Вок гарненько прогріваємо і наливаємо рослинну олію, обсмажуємо в ній часник, імбир і чилі 1 хвилину. Потім засипаємо моркву і прожарюємо ще хвилину. Тепер відправляємо в вок цукіні і гриби, гарненько перемішуємо. Овочеву суміш смажимо ще 2-3 хвилини, постійно помішуючи.
4. Додаємо у вок відварений охолоджений рис, гарненько перемішуємо і прожарюємо ще 2-3 хвилини, помішуючи.
5. У невелику мисочку вбиваємо куряче яйце і вливаємо соєвий соус, гарненько збиваємо суміш виделкою і переливаємо у вок. Вміст сковороди гарненько перемішуємо і знімаємо з вогню. Посипаємо нарізаною зеленою цибулею.
6. Перед подачею до столу смажений рис, розкладений по тарілках, скроплюємо кунжутною олією і посипаємо насінням кунжуту.
Смачного!