Другі страви

Смажений рис з яйцем по-китайськи

Смажений рис – це одна з найпопулярніших страв у китайській кухні. Приготувати його зовсім не складно, в чому Ви можете переконатися самі…

Інгредієнти:
  • Рис довгозернистий ТМ «Жменька» – 200 г
  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Цукіні – 200 г
  • Цибуля порей – декілька пагінців
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 стручок
  • Гриби шиітаке – 6 шт.
  • Часник подрібнений – 2 зубчики
  • Тертий імбир – 0,5 ч.л.
  • Соєвий соус – 4 ст.л.
  • Рослинна олія – 1 ст.л.
  • Кунжутна олія – кілька крапель
  • Насіння кунжуту – 1 ст.л.

Як приготувати смажений рис з яйцем по-китайськи

1. Довгозернистий рис ТМ «Жменька» відварюємо до готовності, як зазначено на упаковці. Потім охолоджуємо і відправляємо в холодильник мінімум на 2 години.

2. Цукіні нарізаємо дрібними кубиками, моркву – тонкою соломкою, гриби – тонкими пластинами. Стручок чилі і зелену цибулю нарізаємо тонкими кільцями.

3. Вок гарненько прогріваємо і наливаємо рослинну олію, обсмажуємо в ній часник, імбир і чилі 1 хвилину. Потім засипаємо моркву і прожарюємо ще хвилину. Тепер відправляємо в вок цукіні і гриби, гарненько перемішуємо. Овочеву суміш смажимо ще 2-3 хвилини, постійно помішуючи.

4. Додаємо у вок відварений охолоджений рис, гарненько перемішуємо і прожарюємо ще 2-3 хвилини, помішуючи.

5. У невелику мисочку вбиваємо куряче яйце і вливаємо соєвий соус, гарненько збиваємо суміш виделкою і переливаємо у вок. Вміст сковороди гарненько перемішуємо і знімаємо з вогню. Посипаємо нарізаною зеленою цибулею.

6. Перед подачею до столу смажений рис, розкладений по тарілках, скроплюємо кунжутною олією і посипаємо насінням кунжуту.

Смачного!