Другі страви

Рисова запіканка з кабачками і помідорами

Рисова запіканка з кабачками і помідорами – швидка й смачна страва, інгредієнти для якої є під рукою!

Інгредієнти:
  • Довгозернистий рис ТМ «Жменька» – 0,3 склянки
  • Кабачки – 1,5-2 шт.
  • Помідори – 5-6 шт.
  • Тертий сир (бажано Пармезан) – 0,5 склянки
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Оливкова олія – 5 ст.л.
  • Чебрець (бажано свіжий, нарізаний) – 1 ч.л.
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати рисову запіканку з кабачками і помідорами

1. Довгозернистий рис ТМ «Жменька» відварюємо до готовності, як вказано на упаковці, та охолоджуємо.

2. Кабачки і помідори нарізаємо кружечками. Цибулину очищаємо від шкірки і подрібнюємо.

3. На оливковій олії обсмажуємо цибулю до золотистого відтінку, потім додаємо кабачки і підрум’янюємо їх.

4. Збиваємо курячі яйця, змішуємо з видавленим часником, сіллю і перцем.

5. В форму для випічки викладаємо шарами відварений рис, кабачки і помідори. Зверху посипаємо подрібненим чебрецем, сіллю і перцем, поливаємо збитими яйцями з часником.

6. Випікаємо в розігрітій до 200 С духовці 20 хвилин.

Смачного!