Головний «гравець» в даному рецепті – рис. Без м’яса, риби або птиці. Просто рис з шафраном і спеціями. Але будьте впевнені, така проста на перший погляд страва здатна дуже приємно здивувати своїм насичений смаком і багатим ароматом!
Інгредієнти: |
|
Як приготувати рис з шафраном
1. Шафран замочуємо в 1 ст.л. води на 10 хвилин. У цей час промиваємо рис Супер Басматі ТМ «Жменька» в холодній воді.
2. У каструлі розігріваємо кунжутну олію і обсмажуємо в ній спеції: лавровий лист, розламані палички кориці, кардамон, гвоздику та сіль протягом 1 хвилини. Потім зменшуємо вогонь до середнього і засипаємо промитий рис Супер Басматі. Обсмажуємо 2 хвилини, після чого заливаємо суміш 2 склянками гарячої води, додаємо замочений шафран і доводимо до слабкого кипіння на середньому вогні.
3. Таким чином проварюємо рис без кришки 10 хвилин, періодично помішуючи. Потім зменшуємо вогонь до мінімального, злегка прикриваємо каструлю кришкою і варимо рис до готовності (ще близько 10 хвилин).
4. Перед подачею до столу виймаємо з рису всі спеції. Кінзу дрібно рубаємо і посипаємо нею порційні тарілки зі стравою.
Смачного!