Другі страви

Рис з шафраном

Головний «гравець» в даному рецепті – рис. Без м’яса, риби або птиці. Просто рис з шафраном і спеціями. Але будьте впевнені, така проста на перший погляд страва здатна дуже приємно здивувати своїм насичений смаком і багатим ароматом!

Інгредієнти:
  • Рис Супер Басматі ТМ «Жменька» – 1 склянка
  • Шафран – щіпка
  • Кінза – пучок
  • Кардамон – 5 шт.
  • Гвоздика – 5 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Кунжутна олія – 2 ст.л.
  • Палички кориці – 2 шт.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Як приготувати рис з шафраном

1. Шафран замочуємо в 1 ст.л. води на 10 хвилин. У цей час промиваємо рис Супер Басматі ТМ «Жменька» в холодній воді.

2. У каструлі розігріваємо кунжутну олію і обсмажуємо в ній спеції: лавровий лист, розламані палички кориці, кардамон, гвоздику та сіль протягом 1 хвилини. Потім зменшуємо вогонь до середнього і засипаємо промитий рис Супер Басматі. Обсмажуємо 2 хвилини, після чого заливаємо суміш 2 склянками гарячої води, додаємо замочений шафран і доводимо до слабкого кипіння на середньому вогні.

3. Таким чином проварюємо рис без кришки 10 хвилин, періодично помішуючи. Потім зменшуємо вогонь до мінімального, злегка прикриваємо каструлю кришкою і варимо рис до готовності (ще близько 10 хвилин).

4. Перед подачею до столу виймаємо з рису всі спеції. Кінзу дрібно рубаємо і посипаємо нею порційні тарілки зі стравою.

Смачного!