Другі страви

Рис з квасолею по-мексиканськи

Прекрасний варіант урізноманітнити раціон смачним і дієтичним рисом з квасолею по-мексиканськи. А якщо в рецепті замінити курячий бульйон на овочевий – вийде 100% вегетаріанська страва!

Інгредієнти:
  • Рис Довгозернистий ТМ «Жменька» – 1 склянка
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Червона консервована квасоля – 250 г
  • Курячий бульйон – 2 склянки
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Гострий перець чилі – 1 стручок
  • Мелений перець чилі – 0,25 ч.л.
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Сіль – за смаком

Як приготувати рис з квасолею по-мексиканськи

1. У великій каструлі розігріваємо оливкову олію до появи характерного приємного запаху. Потім обсмажуємо в ній подрібнену цибулю до золотистого кольору. Наступним додаємо подрібнений часник і мелений перець чилі.

2. Тепер додаємо в каструлю Довгозернистий рис ТМ «Жменька», обсмажуємо його хвилини 2, і заливаємо курячим бульйоном. Солимо, перчимо, перемішуємо і варимо рис на слабкому вогні (після закипання) 10-12 хвилин поки він не вбере всю рідину. Потім накриваємо кришкою і даємо рису настоятися ще 5 хвилин.

3. Пересипаємо рис в порційні тарілки, зверху додаємо консервовану квасолю і нарізаний перець чилі. Перемішуємо і подаємо до столу.

Смачного!