Другі страви

Рис з креветками і кисло-солодким соусом

Страви китайської кухні не перестають дивувати сміливим поєднанням смаків та інгредієнтів. Спробуйте і Ви приготувати солодкий рис з креветками, часником, руколою та кисло-солодким соусом – отримаєте справжній східний шедевр!

Інгредієнти:
  • Рис Жасмін ТМ «Жменька» – 2 склянки
  • Креветки очищені – 0,5 кг
  • Рукола – великий пучок
  • Часник – 10 зубчиків
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Кунжутна олія – кілька крапель
  • Кінза – кілька гілочок
  • Тростинний цукор – 50 г
  • Рисовий оцет для суші – 100 мл
  • Лимон – 1 шт.
  • Рибний соус – 2 ст.л.

Як приготувати рис з креветками і кисло-солодким соусом

1. В каструльці відварюємо рис Жасмін ТМ «Жменька» майже до готовності – 10-12 хвилин.

2. У воці розігріваємо олію і обсмажуємо в ній подрібнений часник, щоб він пустив сік. Потім скибочки часнику виймаємо, а в ароматне масло додаємо лимонний сік, коричневий тростинний цукор, рибний соус і рисовий оцет, обсмажуємо в цій суміші креветки поки «бульйон» не почне сильно кипіти.

3. Зменшуємо під воком вогонь, і засипаємо до креветок відварений рис, подрібнені кінзу та рукколу. Додаємо кілька крапель кунжутного масла. Гарненько все перемішуємо, накриваємо кришкою і вимикаємо вогонь. Даємо страві настоятися 3-5 хвилин.

Смачного!