Страви китайської кухні не перестають дивувати сміливим поєднанням смаків та інгредієнтів. Спробуйте і Ви приготувати солодкий рис з креветками, часником, руколою та кисло-солодким соусом – отримаєте справжній східний шедевр!
Інгредієнти: |
|
Як приготувати рис з креветками і кисло-солодким соусом
1. В каструльці відварюємо рис Жасмін ТМ «Жменька» майже до готовності – 10-12 хвилин.
2. У воці розігріваємо олію і обсмажуємо в ній подрібнений часник, щоб він пустив сік. Потім скибочки часнику виймаємо, а в ароматне масло додаємо лимонний сік, коричневий тростинний цукор, рибний соус і рисовий оцет, обсмажуємо в цій суміші креветки поки «бульйон» не почне сильно кипіти.
3. Зменшуємо під воком вогонь, і засипаємо до креветок відварений рис, подрібнені кінзу та рукколу. Додаємо кілька крапель кунжутного масла. Гарненько все перемішуємо, накриваємо кришкою і вимикаємо вогонь. Даємо страві настоятися 3-5 хвилин.
Смачного!