Другі страви

Рибна запіканка з рисом

Рибна запіканка з рисом – це смачне і корисне поєднання червоної риби, білого рису і овочів під скоринкою з тертого сиру…

Інгредієнти:
  • Філе червоної риби – 600 г
  • Рис Відбірний ТМ «Жменька» – 1 склянка
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Томатна паста – 4 ст.л.
  • Тертий сир (краще всього Пармезан) – 1 склянка
  • Лимонний сік – 1-2 ст.л.
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Спеції та зелень – за смаком

Як приготувати рибна запіканка з рисом

1. Відбірний рис ТМ «Жменька» відварюємо до готовності, як зазначено на упаковці, і охолоджуємо до кімнатної температури.

2. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки і подрібнюємо. У сковороді розігріваємо олію й обсмажуємо в ній подрібнені овочі. Томатну пасту розводимо в половині склянки води і виливаємо в сковороду. Додаємо сіль і перець. Тушкуємо 5-7 хвилин під кришкою та охолоджуємо до кімнатної температури.

3. В форму для випічки викладаємо шматочки червоної риби, посипаємо спеціями і скроплюємо лимонним соком. На рибу викладаємо відварений рис, зверху – овочеву заправку зі сковороди. Всю запіканку посипаємо тертим сиром та запікаємо в розігрітій до 180 С духовці близько 40 хвилин.

Смачного!