Другі страви

Пісні голубці

Пісні голубці – це відмінний варіант голубців, які дозволено їсти в піст. А також ними можна пригощати людей, які дотримуються дієтичного харчування, і вегетаріанців!

Інгредієнти:
На 10 голубців:
  • Капустяне листя (обшпарене і розм’якшене) – 10 шт.
  • Рис довгозернистий ТМ «Жменька» – 4 ст.л.
  • Печериці (можна замінити будь-якими іншими грибами) – 200 г
  • Цибуля – 1 цибулина
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія – 1 ст.л.
Для подачі:
  • Сметана – за смаком
  • Зелень – за смаком

Як приготувати пісні голубці

1. Рис довгозернистий ТМ «Жменька» відварюємо до готовності, як вказано на упаковці. Остуджуємо до кімнатної температури.

2. Цибулю дрібно нарізаємо. Гриби гарненько промиваємо під проточною водою і подрібнюємо. Розігріваємо на сковороді рослинну олію і обсмажуємо в ній цибулю з грибами (якщо Ви використовуєте не печериці, а інші гриби – їх необхідно спочатку відварити, потім обсмажити).

3. В мисочці змішуємо рис і цибулю з грибами. Додаємо сіль, перець і вимішуємо однорідне тісто.

4. Начинку викладаємо на підготовлені капустяні листки і загортаємо конвертом.

5. Голубці укладаємо в каструлю або сотейник, додаємо до них томатну пасту і 1 склянку води. Доводимо до кипіння і тушкуємо під кришкою 30-40 хвилин.

6. Подаємо пісні голубці до столу разом зі сметаною і зеленню.

Смачного!