Другі страви

Кус-кус з овочами і петрушкою

Сонячно-жовтенький, цікавий і дуже смачний екзотичний кус-кус відмінно поєднується з будь-якими продуктами. Але особливо гарний він з овочами і зеленню…

Інгредієнти:
  • Крупа Кус-кус ТМ «Жменька» – 300 г
  • Помідори – 2 шт.
  • Морква – 150 г
  • Червона цибуля – 0,5 цибулини
  • Болгарський червоний перець – 0,5 шт.
  • Свіжа петрушка – 1 пучок
  • Часник – 2 зубчики
  • Куркума – 1 ст.л.
  • Перець, сіль – за смаком
  • Оливкова олія

Як приготувати кус-кус з овочами і петрушкою

1. Помідори бланшируємо (обшпарюємо в гарячій воді 2 хвилини і знімаємо шкірку). Моркву очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці. Цибулю і перець дрібно нарізаємо і змішуємо з морквою і томатним пюре з помідорів.

2. Розігріваємо в глибокій сковороді оливкову олію до появи характерного приємного запаху і обсмажуємо в ній цілі зубчики часнику до золотистого відтінку. Потім сам часник викидаємо, вогонь під сковородою зменшуємо і відправляємо в неї овочі.

3. Тушкуємо овочі на ароматній оливковій олії до розм’якшення помідорів. Потім додаємо спеції і кус-кус ТМ «Жменька». Перемішуємо, додаємо 1-2 склянки гарячої води і доводимо до кипіння. Потім вимикаємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою і даємо крупі настоятися 5-7 хвилин.

4. Поки кус-кус настоюється, зелень петрушки промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником і дрібно рубаємо. Готовий кус-кус з овочами розкладаємо по тарілках, посипаємо петрушкою і подаємо до столу.

Смачного!