Другі страви

Курячі грудки з рисом у гостро-солодкому соусі

Якщо Ви шукаєте швидкий рецепт для смачної незвичайної вечері – Вам обов’язково треба спробувати приготувати курячі грудки з рисом у гостро-солодкому соусі з яблучним соком та імбиром! Не пошкодуєте!

Інгредієнти:
  • Куряче філе – 1 кг
  • Рис Жасмін ТМ «Жменька» – 2 склянки
  • Часник – 1 зубчик
  • Вода – 100 мл
  • Соєвий соус – 75 мл
  • Яблучний сік – 50 мл
  • Коричневий тростинний цукор – 3 ст.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Кетчуп або томатна паста – 2 ст.л.
  • Яблучний оцет – 1 ст.л.
  • Мелений імбир – 0,5 ч.л.
  • Перець чилі пластівцями – 0,5 ч.л.

Як приготувати курячі грудки з рисом у гостро-солодкому соусі

1. Куряче філе промиваємо, обсушуємо від вологи і нарізаємо невеликими шматочками. Часник подрібнюємо і обсмажуємо на оливковій олії, щоб він пустив сік. Потім сам часник виймаємо, а на ароматному маслі обсмажуємо шматочки курки до рум’яності та відкладаємо вбік. Сковороду не обполіскуємо.

2. У сковороді змішуємо яблучний сік, вказану кількість води, яблучний оцет, соєвий соус, тростинний цукор, кетчуп, мелений імбир і перець чилі. На середньому вогні прогріваємо суміш до повного розчинення цукру, не доводячи до кипіння.

3. У сковороду відправляємо обсмажені курячі грудки, перемішуємо і доводимо до кипіння. Потім тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи.

4. Поки тушкується курка, рис Жасмін ТМ «Жменька» промиваємо і відварюємо до готовності, як вказано на упаковці.

5. Перед подачею до столу на порційні тарілки спочатку викладаємо відварений рис, а зверху – шматочки курки з гостро-солодким соусом.

Смачного!

Назад до списку