Другі страви

Курка в кисло-солодкому соусі по-китайськи

Курку в кисло-солодкому соусі по-китайськи можна скуштувати не тільки в ресторанах, а й приготувати вдома за даним рецептом…

Інгредієнти:
  • Куряче філе – 500 г
  • Рис Супер Басматі ТМ «Жменька» – 1 склянка
  • Помідори – 2 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Консервовані ананаси – 1 склянка
  • Сироп консервованих ананасів – 0,5 склянки
  • Соєвий соус – 10 ст.л.
  • Яблучний оцет – 4 ст.л.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Тертий імбир – 0,5 ч.л.
  • Кунжутна олія – кілька крапель
  • Чорний мелений перець – щіпка

Як приготувати курку в кисло-солодкому соусі по-китайськи

1. Куряче філе промиваємо під водою, обсушуємо і нарізаємо тонкими смужками. Укладаємо їх в мисочку, заливаємо 6 ст.л. соєвого соусу і злегка перчимо, залишаємо маринуватися.

2. Болгарський перець очищаємо від насіння, м’якоть нарізаємо смужками. Помідори бланшируємо і дрібно нарізаємо.

3. Рис Супер Басматі ТМ «Жменька» промиваємо під проточною водою і відварюємо до готовності, як вказано на упаковці.

4. У глибокій сковороді або воці змішуємо яблучний оцет, залишок соєвого соусу, томатну пасту й ананасовий сироп. Прогріваємо на середньому вогні, потім відправляємо у вок помідори і перець. Доводимо до кипіння й тушкуємо 10 хвилин на слабкому вогні.

5. У цей час в окремій сковороді обсмажуємо курку до рум’яної скоринки, потім перекладаємо її у вок з соусом. Додаємо кунжутну олію і тертий імбир, гарненько все перемішуємо і тушкуємо ще не менше 10 хвилин. Соус повинен загуснути (якщо він залишився рідкуватим, на кілька хвилин збільшуємо вогонь і випаровуємо зайву рідину).

6. Відварений рис перекладаємо в порційні тарілки, зверху викладаємо курку у кисло-солодкому соусі. Подаємо до столу.

Смачного!

Назад до списку