Другі страви

Класичний рецепт голубців

Голубці – це традиційний гість на наших столах. Причому рецептів голубців існує стільки ж, скільки людей їх готує. Але є і один, найосновніший, класичний рецепт голубців…

Інгредієнти:
  • М’ясний фарш – 0,5 кг
  • Рис Круглозернистий ТМ «Жменька» – 1,5 склянки
  • Цибулини – 2 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль, перець – за смаком
  • Капуста – 1 качан
Для соусу:
  • Цибулини – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 500 г
  • Томатна паста – 3 ст.л.
  • Рослинна олія – для зажарки
  • Сіль, перець – за смаком
  • Для подачі:
  • Сметана – за смаком
  • Зелень – за смаком

Як приготувати голубці

1. Круглозернистий рис ТМ «Жменька» відварюємо до готовності, як вказано на упаковці. Потім охолоджуємо до кімнатної температури.

2. Цибулю очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо. Змішуємо її з м’ясом, охолодженим рисом, сіллю і перцем. Перемішуємо до однорідності.

3. З капусти вирізаємо качан, а саму капусту опускаємо у киплячу воду поки листя не пом’якшає і не розправиться (молоду капусту можна лише занурити в окріп, а зимові сорти необхідно трохи проварити і від’єднувати листки по мірі їх розм’якшення).

Порада! Також можна прогріти капусту в мікрохвильовці, приблизно хвилину, потім поступово знімати капустяні листки. А якщо у Вас капуста заморожена, її взагалі не потрібно прогрівати – після розморожування листки відокремляться самі.

4. На підготовлені листки викладаємо начинку і загортаємо голубці як конвертик, починаючи з товстого краю листа. Всі голубці щільно укладаємо в каструлю, заливаємо склянкою води і доводимо до кипіння, проварюємо 10-15 хвилин.

5. Для соусу очищені та подрібнені цибулю з морквою підсмажуємо на олії до золотистої скоринки, потім додаємо сметану, томатну пасту, сіль і перець. Перемішуємо, і додаємо соус в каструлю з голубцями.

6. Після додавання соусу варимо голубці ще 20-25 хвилин, потім трохи охолоджуємо і подаємо до столу зі сметаною і зеленню.

Смачного!

Назад до списку