Другі страви

Гречка з підливою для дітей

Куряча підлива прекрасно підходить для дитячого меню, адже вона не жирна, смачна і корисна. А для того, щоб швидко приготувати гарнір, можна легко і просто відварити гречку з дитячої серії ТМ “Жменька”

Інгредієнти:
  • Гречана крупа ТМ “Жменька” – 1 пакетик
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Цибулина – 0,5 шт.
  • Борошно – 0,5 ст.л.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Зелень кропу (подрібнена) – 1 ст.л.
  • Сіль – 0,25 ч.л.
  • Оливкова олія – ​​0,5 ст.л.

Як приготувати гречку з підливою для дітей

1. Філе промиваємо під проточною водою і видаляємо всі залишки жиру. Нарізаємо невеликими шматками. Відправляємо м’ясо в каструлю з водою і проварюємо на слабкому вогні хвилин 10. Після цього зливаємо всю воду, а м’ясо залишаємо в каструлі.

2. В іншій каструлі доводимо до кипіння 1 л води і опускаємо в неї пакетик з гречаною крупою ТМ “Жменька”. Варимо на слабкому вогні без кришки 15-20 хвилин.

3. Очищаємо від шкірки овочі. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на дрібній тертці. Розігріваємо в сковороді оливкове масло, засипаємо овочі і додаємо трохи курячого бульйону. Тушкуємо до напівготовності (овочі потрібно не просмажити, а протушкувати, тому що смажене діткам протипоказане).

4. Додаємо в сковороду сметану, перемішуємо вміст. Потім засипаємо борошно і дуже швидко все розмішуємо, щоб воно не перетворилося на грудочки. Підливаємо ще трохи бульйону, щоб вийшла кремоподібна кашка.

5. Тепер овочеву заправку заливаємо в каструлю з курячим філе, доводимо до кипіння й тушкуємо всю підливу 10-15 хвилин.

6. А готову гречану кашу в пакетику виймаємо з каструлі, підчепивши виделкою за петельку. Розриваємо пакетик по лінії розриву і висипаємо кашу в тарілку. Зверху викладаємо кусочі курки і поливаємо підливою. Посипаємо подрібненою зеленню кропу.

Смачного!

Назад до списку