Другі страви

Гречана каша з білими грибами

Білі гриби відмінно поєднуються з гречаною кашею, вершковим маслом і пармезаном. Спробуйте цей простий у приготуванні кулінарний шедевр, і Ви про це не пошкодуєте!

Інгредієнти:
На 4 порції:
  • Крупа Гречана Ядриця ТМ «Жменька» – 400 г
  • Білі гриби – 400 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Пармезан – 100 г
  • Цибулина – 1 шт.
  • Рослинна олія – ​​100 мл
  • Сіль – за смаком

Як приготувати гречану кашу з білими грибами

1. У товстостінній сковороді розкаляємо половину рослинного масла (50 мл) і обсмажуємо в ньому дрібно нарізану цибулю до прозорої м’якості. Потім додаємо нарізані білі гриби і обсмажуємо їх поки не випарується більша частина грибної рідини, періодично помішуючи. Як тільки грибна корочка трохи карамелізується, вимикаємо вогонь.

2. У товстостінній каструлі, яку можна ставити в духовку, розкаляємо залишене рослинне масло й обсмажуємо в ньому гречку ТМ «Жменька», помішуючи, хвилин 5. Потім, не вимикаючи вогонь, додаємо до гречки цибулю з грибами, і тушкуємо ще 3 хвилини, постійно помішуючи . Тепер заливаємо вміст каструлі киплячою водою так, щоб рівень води був на 2 пальці вище каші. Доводимо воду до кипіння, накриваємо каструлю кришкою і відправляємо в розігріту до 200 С духовку на півгодини.

Порада! Час від часу варто перевіряти рівень води в каструлі, і якщо вона википіла завчасно – варто долити ще трохи киплячої води

3. Дістаємо каструлю з духовки, додаємо вершкове масло, нарізане дрібними кубиками і посипаємо тертим пармезаном. Перемішуємо кашу і даємо настоятися ще 5-10 хвилин.

Смачного!