Другі страви

Гарбуз фарширований пшоном

Ця страва неймовірно ефектно виглядає, і до того ж має неперевершений смак! Якщо Ви хочете приємно здивувати Ваших гостей, гарбуз фарширований пшоном – те, що Вам потрібно!

Інгредієнти:
На 6 порцій:
  • 1 великий гарбуз – 6 кг
  • Крупа пшоно ТМ «Жменька» – 2 склянки
  • Печериці – 250 г
  • Цибулина – 2 шт.
  • Білокачанна капуста – 300 г
  • М’який сир – 150 г
  • Журавлина – 100 г
  • Мигдаль – 50 г
  • Оливкова олія – 2-3 ст.л.
  • Біле вино – 3 ст.л.
  • Чебрець сушений – 1 ч.л.
  • Петрушка – 2-3 гілочки
  • Натуральна морська сіль ТМ «Salute di Mare» – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Вода – 3 ст.л.

Як приготувати гарбуз фарширований пшоном

1. Гарбуз гарненько промиваємо у воді й обсушуємо від зайвої вологи. Потім акуратно вирізаємо верхівку, робимо з неї «кришку». Потім вирізаємо все насіння і м’якоть, змащуємо гарбуз зсередини оливковою олією.

2. Пшоно ТМ «Жменька» викладаємо в дрібне сито і обдаємо окропом. Потім промиваємо під холодною водою і просушуємо. Відправляємо його в каструлю, заливаємо 4 склянками води, доводимо до кипіння і проварюємо 10 хвилин на слабкому вогні. Потім знімаємо каструлю з вогню, щільно накриваємо кришкою і даємо пшону настоятися протягом 10 хвилин.

3. Цибулю, шампіньйони, капусту і журавлину гарненько вимиваємо. Подрібнюємо овочі та печериці.

4. У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо в ній нарізану цибулю до золотистого відтінку. Потім додаємо печериці та підрум’янюємо їх. Наступною завантажуємо в сковороду капусту і обсмажуємо до м’якості (кілька хвилин). Тепер додаємо вино, морську харчову сіль, чорний перець і чебрець, перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні близько 5 хвилин.

5. Коли рідина з сотейника майже випарується, додаємо в нього журавлину, подрібнену петрушку і мелений мигдаль, гарненько все перемішуємо. Протушкувавши начинку кілька хвилин, вимикаємо вогонь і всипаємо в сотейник відварене пшоно і нарізаний невеликими шматочками м’який сир, знову все перемішуємо.

6. Отриманою пшоняною начинкою фаршируємо підготовлений гарбуз так, щоб вона вміщалася досить вільно (тобто не утрамбовуємо – начинка при випіканні збільшиться, і зможе розірвати гарбуз зсередини). Накриваємо «кришкою» і відправляємо в розігріту до 220 С духовку мінімум на годину (час випікання залежить від розміру гарбуза). Гарбуз буде готовий як тільки його шкірка гарненько підрум’яниться.

Смачного!