Десерти

Заморожений йогурт з вівсянкою і ягодами

Відмінний сніданок для днів, коли жарко стає вже з самого ранку, а ви не хочете обтяжувати себе зайвими калоріями, але не проти поласувати смачним охолоджуючим десертом.

Час приготування: 30 хвилин + 6:00 морозилці 

Порцій: 6

Інгредієнти:
  • 450 г ягід малини, чорниці, полуниці або їх суміші
  • 50 г цукру
  • 300 мл йогурту
  • 6 ст. л. меду або іншого рідкого підсолоджувача
  • 100 г вівсяних пластівців ТМ «Жменька»

Як приготувати заморожений йогурт з вівсянкою і ягодами

1. Ягоди промити, якщо використовуєте полуницю – нарізати її на четвертинки. Засипати ягоди цукром, перемішати та дати постояти 10 хвилин.

2. Поставити ягідну суміш на середній вогонь і довести до кипіння. Варити 8-10 хвилин, помішуючи, поки вона не загусне. Зняти з вогню та остудити до кімнатної температури.

3. Змішати йогурт з 2 ст.л. меду (при необхідності додати більше – за смаком). Окремо змішати вівсяні пластівці ТМ «Жменька» та мед, що залишився.
Такі пластівці не вимагають варіння завдяки способу їх виробництва та оптимальному розміру. Тому в будь-якій страві вівсяні пластівці ТМ «Жменька» забезпечать ніжну текстуру, неймовірний смак і масу живильних речовин.

4. Викласти у формочки для ескімо шарами йогурт, джем і вівсянку, закінчити шаром вівсянки. Заморозити протягом 6 годин.

Смачного!