Десерти

Турецький десерт з манки

Турецький десерт з манки – це рецепт неповторної ласої насолоди, яка готується з манки і шоколадного печива…

Інгредієнти:
  • Манна крупа ТМ «Жменька» – 6 ст.л.
  • Цукор – 6 ст.л.
  • Шоколадне печиво – 100 г
  • Молоко – 1 л
  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Вершкове масло – 1 ст.л.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Горіхи (мигдаль, фундук, волоські) – кілька шт.

Як приготувати турецький десерт з манки

1. У каструлю вбиваємо куряче яйце, додаємо цукор, ванілін, манну крупу ТМ «Жменька», заливаємо молоком і ставимо на вогонь. Постійно помішуючи, проварюємо майбутній десерт 10-15 хвилин, не доводячи до кипіння. Як тільки суміш придбала консистенцію рідкої сметани, вимикаємо вогонь і додаємо вершкове масло, помішуємо суміш до його повного розчинення.

2. Формочку злегка змочуємо водою і виливаємо на дно половину манної суміші. Зверху укладаємо шоколадне печиво, поверх виливаємо залишки рідкої маси.

Порада! Можна готувати десерт як в одній великій формі, так і розлити його по вазочках або келихах – тоді десерт буде більш ефектним.

3. Кілька печеньок і горіхи подрібнюємо в кавомолці і посипаємо отриманою крихтою наш десерт. Потім відправляємо його в холодильник мінімум на 4 години.

Смачного!