Десерти

Тістечко Наполеон

У класичному варіанті повинен бути торт Наполеон, і готується він з листкового тіста. Але в домашніх умовах досить клопітно приготувати такі ласощі. Тому ми вирішили відійти від традицій і запропонувати вам спрощений рецепт смачного однойменного тістечка…

Інгредієнти:
На 2 невеликих тістечка
Для тіста:
  • Цільнозернове пшеничне борошно – 60 г
  • Вівсяні пластівці ТМ «Жменька» – 40 г
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Вода – 50 мл
  • Ванілін – 0,5 пакетика
Для крему:
  • Свіже молоко – 300 мл
  • Згущене молоко – 40 мл
  • Манна крупа ТМ «Жменька» – 20 г
  • Ванілін – 0,5 пакетика
Для подачі:
  • Подрібнені вафлі – за смаком

Як приготувати тістечко Наполеон

1. У мисочці змішуємо вівсяні пластівці ТМ «Жменька», цільнозернове борошно, розпушувач і ванілін. Перемішуємо до однорідності. Потім додаємо воду і замішуємо еластичне тісто.

2. Тісто розгортаємо в пласт товщиною 2-3 мм, вирізаємо з нього шматочки за формою роз’ємної формочки (в якій пізніше будемо формувати тістечко) і перекладаємо на змащене деко. Випікаємо коржики в розігрітій до 180 С духовці 10-12 хвилин до рум’яності.

3. У каструльку виливаємо молоко, додаємо до нього згущене молоко, манку ТМ «Жменька» і ванілін. Доводимо суміш до кипіння і проварюємо 5 хвилин, постійно помішуючи (крем повинен залишитися рідкуватим). Потім вимикаємо вогонь і залишаємо крем остигати на 10 хвилин.

4. В роз’ємній формі формуємо наше тістечко, промащуючи кожен коржик кремом. Роз’ємна форма потрібна для того, щоб рідкий крем не розтікався. Потім прибираємо Наполеон в холодильник на ніч. Перед подачею до столу присипаємо подрібненими вафлями.

Смачного!