Десерти

Норвезький рисовий крем з полуничним соусом

Норвежский рисовый крем с клубничным соусом

Цей дивовижний норвезький рисовий крем з полуничним соусом десерт підкорить вас своєю ніжною текстурою і вершковим смаком. Добре охолоджений, крем схожий на ароматне ванільно-полуничне морозиво.

Кількість порцій – 8 
Інгредієнти:
  • Рис круглозерний ТМ “Жменька” – 250 г
  • Молоко – 1000 мл
  • Цукор-пісок – 200 г
  • Вершки 30-33% – 200 мл
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Полуниця свіжа або заморожена – 400 г
  • Крохмаль картопляний – 30 г
  • Ванільний цукор – 3 ч.л.

Як приготувати норвезький рисовий крем з полуничним соусом

Как приготовить норвежский рисовый крем 1. Склянку круглозернистого рису ТМ “Жменька” заливаємо 2 склянками води, солимо і варимо на середньому вогні поки вся вода не вбереться. Рис повинен бути обов’язково круглозернистий, щоб в результаті отримати ніжну кремову структуру десерту. Коли рис звариться, заливаємо його молоком і залишаємо готуватися далі поки все молоко не вбереться. Цю заготовку потрібно повністю охолодити, а потім поставити в холодильник, щоб вона стала повністю холодною.
Как приготовить норвежский рисовый крем 2. Поки рис остигає, приготуємо полуничний соус. Полуницю подрібнюємо у блендері (можна взяти морожену). Перекладаємо в каструлю, розмішуємо з цукровим піском і ставимо на невеликий вогонь.
Как приготовить норвежский рисовый крем 3. В окремій чашці змішуємо 2 чайні ложки (без верху) крохмалю з кількома столовими ложками води. Коли полуничне пюре почне закипати (не забуваємо помішувати час від часу) перемішуємо ще раз крохмаль з водою, тому що він осідає на дно, і вливаємо потроху в гарячий соус. Необхідно продовжувати постійно помішувати, щоб крохмаль не утворив грудок. Прогріваємо соус, поки він не загусне. Хвилини 2. Залишаємо остигати.
Как приготовить норвежский рисовый крем 4. Пока остывает рис и клубника, убираем сливки в морозильную камеру на 15-20 минут. Если их таким образом дополнительно охладить они будут лучше взбиваться. Выливаем сливки в миску с высокими стенками, ставим миску в кастрюлю с холодной водой. Лучше если в воду положить ещё кубики льда, так чтобы она стала ледяной. Взбиваем сливки миксером, постепенно увеличивая скорость. 

Коли вершки перетворяться у міцну стійку піну, підмішуємо до них поступово круглозернистий рис і пакетик ванільного цукру. Рис повинен дуже добре охолонути до цього моменту, щоб не розтопити вершки. Одержаний крем викладаємо в креманки, прикрашаємо полуничним соусом, полуничкою або листочком м’яти.

Смачного!