Цей дивовижний норвезький рисовий крем з полуничним соусом десерт підкорить вас своєю ніжною текстурою і вершковим смаком. Добре охолоджений, крем схожий на ароматне ванільно-полуничне морозиво.
Кількість порцій – 8
Інгредієнти: |
- Рис круглозерний ТМ “Жменька” – 250 г
- Молоко – 1000 мл
- Цукор-пісок – 200 г
- Вершки 30-33% – 200 мл
- Сіль – ½ ч.л.
- Полуниця свіжа або заморожена – 400 г
- Крохмаль картопляний – 30 г
- Ванільний цукор – 3 ч.л.
|
Як приготувати норвезький рисовий крем з полуничним соусом
 |
1. Склянку круглозернистого рису ТМ “Жменька” заливаємо 2 склянками води, солимо і варимо на середньому вогні поки вся вода не вбереться. Рис повинен бути обов’язково круглозернистий, щоб в результаті отримати ніжну кремову структуру десерту. Коли рис звариться, заливаємо його молоком і залишаємо готуватися далі поки все молоко не вбереться. Цю заготовку потрібно повністю охолодити, а потім поставити в холодильник, щоб вона стала повністю холодною. |
 |
2. Поки рис остигає, приготуємо полуничний соус. Полуницю подрібнюємо у блендері (можна взяти морожену). Перекладаємо в каструлю, розмішуємо з цукровим піском і ставимо на невеликий вогонь. |
 |
3. В окремій чашці змішуємо 2 чайні ложки (без верху) крохмалю з кількома столовими ложками води. Коли полуничне пюре почне закипати (не забуваємо помішувати час від часу) перемішуємо ще раз крохмаль з водою, тому що він осідає на дно, і вливаємо потроху в гарячий соус. Необхідно продовжувати постійно помішувати, щоб крохмаль не утворив грудок. Прогріваємо соус, поки він не загусне. Хвилини 2. Залишаємо остигати. |
 |
4. Пока остывает рис и клубника, убираем сливки в морозильную камеру на 15-20 минут. Если их таким образом дополнительно охладить они будут лучше взбиваться. Выливаем сливки в миску с высокими стенками, ставим миску в кастрюлю с холодной водой. Лучше если в воду положить ещё кубики льда, так чтобы она стала ледяной. Взбиваем сливки миксером, постепенно увеличивая скорость. |
Коли вершки перетворяться у міцну стійку піну, підмішуємо до них поступово круглозернистий рис і пакетик ванільного цукру. Рис повинен дуже добре охолонути до цього моменту, щоб не розтопити вершки. Одержаний крем викладаємо в креманки, прикрашаємо полуничним соусом, полуничкою або листочком м’яти.
Смачного!