Десерти

Кутя з рису

Кутья из риса

Яке ж Різдво без традиційної української страви – куті (коливо, сочиво)? Довгий рис, фрукти, горіхи, мед і мак – ось основні інгредієнти солодкої, розсипчастої різдвяної куті з рису.

Час приготування – 30 хвилин
Інгредієнти:
  • Довгозернистий рис ТМ “Жменька” – 1 склянка
  • Молоко – 2 склянки
  • Мак – 1/4 склянки
  • Мед – 3 ст.л.
  • Родзинки, волоські горіхи (за бажанням курага, журавлина) – 4 ст.л.

Як приготувати кутю з рису

1. Рис довгозернистий ТМ “Жменька” промиваємо й варимо на середньому вогні приблизно 10 хвилин.

2. Мак заливаємо окропом на 5 хвилин, викладаємо в ступку і перетираємо (в пропорції 1ст.л. маку +1 ч.л. окропу)

3. У каструлю з рисом додаємо родзинки, мак, мед і перемішуємо.

4. Варимо ще 5-10 хвилин до повної готовності рису. Накриваємо кришкою і залишаємо на кілька хвилин настоятися.

Смачного!