Десерти

Червоний квас з житнього борошна

Как приготовить красный квас дома

Чудовий рецепт приготування квасу в домашніх умовах дозволить вам з легкістю приготувати смачний, корисний, крім того, освіжаючий напій для всієї родини. А інгредієнти для цього кулінарного шедевра у вас завжди є під рукою!

Інгредієнти:
  • 250 г подрібненого житнього солоду
  • 0,5 кг житнього цілозерного борошна ТМ «Жменька»
  • 150 г пшеничного борошна
  • 50 г дріжджів
  • 25 г м’яти
  • 8 л води

Як приготувати червоний квас з житнього борошна

1. Солод змішайте з житнім цілозерним і пшеничним борошном, додайте теплої води і замісіть густе тісто. Заваріть тісто окропом і добре вимісіть. Поставте його в тепле місце на 24 години.

2. Додайте в масу 2,5 л окропу, розмішайте, додайте ще 5 л охолодженої кип’яченої води. Отримане квасне сусло перемішайте, охолодіть і дайте відстоятися.

3. Перелийте сусло в дерев’яний бочонок, додайте дріжджі. Приготуйте настій м’яти і додайте його в сусло. Поставте його в холодне місце. Через 3 дні червоний квас буде готовий!

Смачного!