Помідори фаршировані рисом і овочами буде відмінним доповненням як святкового, так і повсякденного столу.
Час приготування – 50 хв
Інгредієнти: |
|
Як приготувати помідори фаршировані рисом і овочами
1. Помідори вимиваємо і зрізаємо “кришечки”, залишивши плодоніжки. Акуратно ложкою видаляємо м’якоть з насінням, намагаючись не пошкодити стінки плодів, а 100 г помідорної м’якоті відкладаємо.
2. Цибулину очищаємо і дрібно рубаємо. Моркву, цукіні і селеру вимиваємо і очищаємо. Всі овочі нарізаємо дрібними кубиками. У сковороді розтоплюємо вершкове масло і пасеруємо в ньому до прозорості цибулю. До цибулі викладаємо рис Круглозернистий ТМ “Жменька” і злегка обсмажуємо. Вливаємо 200 мл води і доводимо до кипіння.
3. Потім додаємо моркву і помідорну м’якоть, тушкуємо 5 хвилин не накриваючи кришкою. Додаємо селеру і цукіні, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 15 хв. Солимо і перчимо за смаком.
4. Нагріваємо духовку до 180°С. Сметану разом з тертим сиром і рубаною петрушкою підмішуємо до рису з овочами і ще раз приправляємо за смаком.
5. Отриманою масою начиняємо помідори і розміщуємо їх в змащеній маслом формі для запікання. Накриваємо зрізаними “кришечками”, збризкуємо оливковою олією і залишаємо на 20 хв у духовці.
Смачного!