Пориньте в кулінарні традиції, приготувавши апетитні, пишні і рум’яні пшоняні млинці за старовинним рецептом.
Час приготування – 3-3,5 год.
Інгредієнти: |
Для опари:
Для тіста:
Пшоняна каша:
|
Як приготувати пшоняні млинці
1. Готуємо опару: до теплого молока додаємо дріжджі, цукор і борошно. Залишаємо її підходити на 1-1,5 год
2. Пшоно ТМ «Жменька» перебираємо, промиваємо сім разів і засипаємо в киплячу, підсолену воду (3-4 частини води на 1 частину крупи).
3. Коли вода закипить, воду зливаємо і пшоно заливаємо киплячим молоком, додаємо сіль, цукор і варимо кашу до повної готовності.
4. Охолоджуємо і добре розтираємо кашу до однорідної маси або протираємо через сито. Потім у кашу вливаємо жовтки, розтоплене масло, опару добре перемішуємо і даємо підійти.
5. У готове тісто вводимо збиті в піну білки, акуратно перемішуємо зверху вниз. Коли тісто підійде ще раз, можна випікати млинці.
Смачного!