Випічка

Великодні мафіни з кремом

Традиційний великодній стіл неможливо собі уявити без пасок, рулетів, кексів та мафінів. Здивуйте своїх рідних – приготуйте великодні мафіни з кремом за простим рецептом! Складові для таких мафінів до Великодня є під рукою у кожної господині!

Інгредієнти:
для тіста для мафінів
  • Цілозерне Пшеничне борошно ТМ «Жменька» – 275 г
  • Какао-порошок – 50 г
  • Цукор – 100 г
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Вершкове масло – 100 г
  • Молоко – 300 мл
  • Яйця – 2 шт
  • Ванільна есенція – 1 ч.л.
для крема
  • Цукрова пудра – 225 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Какао-порошок – 2 ст.л.
  • Гаряча вода – 2 ст.л.

Як приготувати великодні мафіни з кремом

1. Розігрійте духовку до 200 С. Всипте в борошно цукор, какао-порошок і розпушувач. Змішайте масло, молоко, яйця і ванільну есенцію і влийте масу в борошно з цукром і какао. Перемішайте готове тісто для шоколадних мафінів.

Порада! Використання цілозерного борошна для приготування мафінів зробить їх не тільки надзвичайно смачними, а й корисними, тобто таке борошно зберігає всю користь цілісного зерна і клітковину цільних злаків.

2. Розлийте тісто по формочках для маффінів і випікайте 25 хвилин. Остудіть великодні мафіни у формах і акуратно вийміть.

3. Для прикраси цих мафінів у Великодньому стилі збийте цукрову пудру з маслом. Розчиніть какао у воді, щоб не було грудок, і змішайте з масляним кремом. Прикрасьте верхню частину кексів кремом за допомогою кондитерського мішечка, доповніть великоднім декором. Наприклад, покладіть в центр кожного шоколадного мафіна фарбоване перепелине яєчко.

Порада! Якщо у вас немає кондитерського мішечка, крем на мафіни можна видавлювати з целофанового пакета.

Великодні мафіни з кремом готові!

Смачного!