Випічка

Імбирне печиво

Имбирное печенье

Яке ж свято без солодощів? Від різдвяного імбирного печива і пряників завжди віє теплом. Кориця, імбир, цедра, гвоздика і запашний перець надають їм чудовий аромат, а цілозерне борошно і мед – колір шоколаду.

Час приготування імбирного печива – 55 хвилин
Інгредієнти:
  • 100 г цукру
  • 160 г меду  
  • 500–525 г пшеничного жорнового цілозерного борошна ТМ «Жменька»
  • 1 яйце
  • 1,5 ч.л. меленого імбиру
  • 1 ч.л. меленого душистого перцю
  • 1 ч.л. меленої кориці   
  • 1 ч.л. меленої гвоздики   
  • 2 ч.л. соди   
  • 125 г вершкового масла
 
Для прикраси:
  • 1 яєчний білок
  • 100 г цукрової пудри

Як приготувати імбирне печиво

Имбирное печенье1. Цукор, мед і спеції доводимо в каструлі до кипіння, знімаємо з вогню. Додаємо соду, перемішуємо. Додаємо нарізане кубиками масло і розмішуємо до його повного розчинення. Вводимо яйце і пшеничне жорнове цілозерне борошно ТМ “Жменька”, замішуємо тісто.
 
2. Розділіть тісто навпіл, одну частину загорніть в плівку і відкладіть. Тісто розгортаємо (товщиною приблизно 2 мм) на добре посипаному борошном столі. З розкатаного тіста вирізаємо формочками фігурки.

3. Викладіть їх на змащене маслом деко і випікайте в духовці при 170°С близько 10-15 хвилин (поки не зарум’яняться краї). Повторіть те ж саме з рештою тіста.

4. Для глазурі збиваємо білок в щільну піну, всипаємо половину цукрової пудри, після чого продовжуємо збивати протягом ще однієї хвилини.

5. Додаємо решту пудри і акуратно перемішуємо білкову масу.

6. Якщо у вас немає кондитерського мішечка або кондитерського шприца, готову глазур перекладіть в пакет, зріжте у нього невеликий кінчик і прикрасьте глазур’ю печиво.

7. Так само в різдвяному печиві можна зробити невелику дірочку, аби потім в неї протягнути стрічку й повісити на ялинку.

Смачного!